Herstart seizoen en zomerbadminton 2021

Ja eindelijk, weer badmintonnen!!! Stroef en stram maar vastberaden om de Coronakilo’s kwijt te raken en het sportplezier weer op te pakken. Uiteraard geldt hierbij het voorbehoud dat ons kabinet niet aanstaande maandag op de stopknop drukt. Wegens de geldende Corona-richtlijnen kunnen we voorlopig alleen nog enkelen. Ook dient er een registratie te zijn van de aanwezigen en moeten we gebruik maken van een gezondheidschecklist. Zie hiervoor ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck

Redenen genoeg om weer te gaan werken met een datumprikker. Er gaan wel een paar zaken veranderen! Allereerst spelen we voorlopig alle speelavonden in sporthal de Vaart (de Beuk is tot nader orde niet beschikbaar omdat die is aangewezen als Corona priklocatie). Uiteraard kan dit later weer wijzigen, maar dan brengen we iedereen daar gewoon weer van op de hoogte.

Daarnaast gaan we onderscheid maken in 2 tijdsblokken. Het eerste tijdsblok is van 19:00 – 20:00 en is speciaal ingericht voor beginnende senioren die behoefte hebben aan begeleidende training. Dit tijdsblok valt samen met de jeugdtraining en daardoor is het maximale aantal inschrijvingen op 10 volwassenen gezet. Van deze senioren wordt verwacht dat zij tussen 20:00 en 20:10 vertrekken voordat de tweede groep senioren binnenkomt. Ben je niet aangemeld dat zijn we helaas genoodzaakt je naar huis te sturen.

Het tweede tijdsblok voor de senioren is van 20:20 tot 22:00. Voor hen geldt dat men de sporthal niet eerder dan 20:10 mag betreden zodat de eerste groep senioren de kans krijgt eerst de sporthal te verlaten. Voor de tweede groep geldt een systeem van vrij spelen waarbij enkelwedstrijden worden gespeeld. Er geldt een maximum aantal personen van 24 zodat bewegingen buiten de banen fors beperkt kunnen blijven. Het doordraaien/banen wisselen wordt vanuit de vereniging centraal op de speelavond verzorgd. Om wachttijd te beperken en anderzijds de intensiviteit van de speelavond niet te zwaar te maken passen we speelrondes van 10 minuten toe. Voor het inschrijven geldt weer wie het eerst haalt, wie het eerst maalt. En ben je niet aangemeld dan zijn we helaas genoodzaakt je naar huis te sturen.

Zomerbadminton, uiteraard gaan we ook net als voorgaande seizoenen op de maandagavond badmintonnen. Hier worden i.v.m. de bijzondere omstandigheden geen extra kosten in rekening voor gebracht. Voor het zomerbadminton op de maandag geldt exact hetzelfde systeem als hierboven reeds is beschreven inclusief het onderscheid in de twee seniorengroepen.

Zomerbadminton zal alleen op maandagavond plaatsvinden in de maanden juni, juli en augustus (laatste speelavond zomerbadminton is maandag 16 augustus). Weet echter ook dat we als vereniging meerdere Airbadminton sets hebben aangeschaft! Deze sets zijn zeer geschikt om in de buitenlucht te badmintonnen. We zijn van plan op de woensdagavonden Airbadminton te gaan aanbieden, nadere communicatie hierover volgt medio eind mei.

Tot slot nog enkele belangrijke huishoudelijk mededelingen.

  1. Uiteraard allereerst de oproep om alle geldende Corona-richtlijnen te respecteren;
  2. Extra aandacht vragen we voor de mondkapjesplicht. Het dragen ervan is verplicht als je niet fysiek aan het sporten bent. Dus zowel bij het betreden als verlaten van de zaal maar óók als je langs de baan wacht is het dragen van een mondkapje verplicht!;
  3. De kleedkamers/douches niet beschikbaar zijn dus kom aangekleed in sporttenue naar de zaal;
  4. Heb je jezelf aangemeld voor een speelavond, maar besluit je toch niet te komen. Meld je dan alsjeblieft af of zo de mogelijkheid om te spelen aan een ander te bieden!

Zodra verdere versoepelingen van de richtlijnen aanpassingen in het speelsysteem mogelijk maken brengen we jullie daarvan op de hoogte.

Aanmelden kan via de datum prikker (Welke per mail is rond gestuurd) of door in te loggen op de website en dan onder het tabje “de vereniging” te klikken op “speelavond inschrijven”

62313d3a 8a96 4aab ac41 857be9e5d537