Competitie-update: Thuiswedstrijden ronde 5 en 6 (7 en 14 november)

Bavio 1 speelde vorige week tegen Polisport 1 met Jason als invaller voor Wouter. Helaas liep Maaike een enkelblessure op en moest het team 3 van de 8 wedstrijden opgeven.  Gelukkig kon de schade zonder 3-setters nog worden beperkt tot 4-4. Door het gebrek aan inzetbare invallers voor Maaike is de wedstrijd die vandaag zou worden gespeeld tegen Sparta 3 doorgeschoven naar 13 december in de Vaart. In de ranking van de poule staat Bavio 1 op dit moment 4e met evenveel punten en wedstijden als Hoogkarspel. De nummer 5 heeft één wedstijd meer gespeeld en 2 punten minder. De nummer 6 (Sparta - de tegenstander van 13 december) heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en staat op slechts 4 punten achterstand.

Bavio 2 - Mix dubbel (Jason en Ravenna)

Bavio 2 had vorige week UVO-Spirit en deze week Velsen op bezoek. Tegen UVO-Spirit werd relatief eenvoudig met 8-0 gewonnen. Deze week had het team het wat zwaarder tegen Velsen. Met hulp van - daar is ie nog een keer: Jason - werd er gelijk gespeeld. Het team staat op de 1e plaats in de poule met De Shuttle op 1 punt achterstand en een gelijk aantal wedstrijden. IJmond staat 3e met één wedstrijd minder en 26 punten.

Bavio 3 heeft vandaag de wedstrijd tegen Sparta 4 gewonnen met 5-3. Alleen de dames-dubbel, eerste heren-enkel en tweede gemengd dubbel werden verloren. Vorige week was het resultaat precies andersom en werd er tegen Martinus Amstelveen verloren met 3-5. Daar was Bavio alleen sterker in de dames-dubbel en de heren-enkels. Bavio 3 staat 3e in de poule met één wedstrijd meer gespeeld dan de nummers 1 en 2, maar met een gelijk aantal punten. De nummers 4 en 5 volgen met één of twee wedstrijden minder en één punt minder. Ook hier is het nog ongemeen spannend.

Bavio M1 tenslotte heeft vorige week met support van invaller Ad met 3-5 verloren van BC Weesp-Gaasperdam. Hiervoor waren wel 5 wedstrijden met driesetters nodig. Deze week ging het tegen Heerhugowaard 69 een stuk gemakkelijker en werd er met 8-0 gewonnen. In de tussenstand kruipt het team dichter naar de nummer 6 toe: slechts 1 punt zit er tussen Bavio M1 en Weesp-Gaasperdam. Badhoevedorp op plek 4 is met 22 punten ook nog wel binnen bereik.