Competitie-update: Thuiswedstrijden op 12 december

Shuttle net niet kunnen onderscheppen

Gisteren stond de thuiswedstrijd in ronde 9 van de competitie op het programma. Het was voor de drie aanwezige teams - vanwege de avondlockdown - de eerste wedstrijd die wel mocht doorgaan omdat deze overdag plaatsvond. Het was te merken: de teams hadden wat meer moeite om punten bij elkaar te sprokkelen.

Het enige team dat niet hoefde te spelen was Bavio 1. De overige teams stonden om 10:00 klaar om het de tegenstanders moeilijk te maken, voor zover dat lukte.

Bavio 3 nam het in een return-wedstrijd op tegen Van Zijderveld 7 in een iets andere bezetting dan bij de uitwedstrijd: Marieke was geblesseerd en werd vervangen door Julia. Het team zag de ene na de andere wedstrijd gewonnen worden door de tegenstander: alleen Marjolein wist haar enkel makkelijk te winnen. Ook deze keer was de uitslag 1-7 in het voordeel van Van Zijderveld. Bavio 3 neemt nu de 5e plek in in de ranking van hun poule met 29 punten. Van Zijderveld 7 staat met 47 riant eerste, gevolgd door de Shuttle 5 met 34 punten.

Bavio 2 speelde tegen Ouderkerk 1. Mede dankzij de dames in het team en een aantal driesetters behield het team de koppositie in de poule door met 5-3 te winnen. Bavio 2 staat nu met 43 punten 6 punten voor op de nummer 2: De Shuttle 4.

Bavio M2 tenslotte verloor met 2-6 van Hillegom M2. Alleen Robin en Dorian wisten hun enkels te winnen. Het team staat nu 7e in hun poule met 21 punten. Weesp-Gaasperdam staat met 7 punten meer op plaats 6. De nummer 8 in hun poule heeft slechts 2 punten.