Competitie-update speelweek 2 en 3

Uitslag week 2 en 3

Een korte terugblik op speelweek 2

Vorig weekend hebben de meeste competitieteams van Bavio hun eerste uitwedstrijd gespeeld. Bavio 1 had nog een weekje rust omdat hun oorspronkelijke tegenstander (Zeemacht uit Den Helder) zich uit de competitie heeft teruggetrokken. Het eerste team dat echt aan de bak moest, was Bavio 3. Zij vertrokken op zaterdag 25 september naar Amstelveen om tegen van Zijderveld te spelen en zetten de trend van het moeten spelen van driesetters (5 van de 8 wedstrijden) door en wonnen met 3-5. De overige teams moesten op zondag spelen. Bavio 2 moest tegen Ouderkerk en nam ook de winst van 3-5 mee naar huis en Bavio M1 moest het helaas doen met 7-1 verlies tegen Hillegom. Hun enige winst werd behaald in de enkel van Robin.

Speelweek 3: 2x winst, 1x gelijk en 1x verlies

Op zondag 3 oktober hadden alle teams weer een thuiswedstrijd. Bavio 1 deed goede zaken in hun poule door efficient met 8-0 van Hoornse BV 8 te winnen (7 2-setters en 1 driesetter). Bavio 2 wist ook de winst uit de partij te slepen (6-2) maar had hier iets meer moeite voor nodig. Het telbord heeft regelmatig meer dan 21 aan moeten geven bij de heren- en dames-enkelpartijen. Uitschieter was de enkelpartij van Richard. Deze moest in de eerste set worden doorgespeeld tot 27-25, werd verloren in de tweede set en uiteindelijk toch nog gewonnen in de derde. De tegenstander (ABC 14 5) bleek uiteindelijk sterker in de mix-partijen want die werden beide door hen gewonnen. Bavio 3 speelde deze keer 6 man/vrouw sterk (Julia versterkte het team door een aantal wedstrijden van Marjolein over te nemen) tegen Rackmindo en wist na een slechte start - beide dubbels werden verloren - zich redelijk te herpakken door de 1e enkels en beide mixen te winnen en daarmee de schade te beperken tot 4-4. Bavio M1 tenslotte moest het voor de tweede keer op rij doen met 7-1 verlies.

Een blik op het klassement

Hoewel er natuurlijk nog een hoop kan gebeuren in de rest van het seizoen, tekent zich na 2 à 3 wedstrijden wel een beetje af in de verschillende poules waar onze teams staan. Bavio 1 moet op het moment van schrijven op de 2e plaats alleen de Shuttle boven zich dulden op slechts 2 punten afstand en wordt op de hielen gezeten door Upsilon - ook met 2 punten. Bavio 2 staat op dit moment bovenaan in hun poule met evenveel wedstrijden gespeeld als IJmond en 5 punten voorsprong. Bavio 3 bezet op dit moment de 6e plek in de poule met evenveel wedstijden gewonnen (12) als de nummers 4 (Martinus Amstelveen) en 5 (de Shuttle). De nummer 3 is met 13 punten nog binnen handbereik en ook Sparta kan met 10 punten nog aanhaken. Bavio M1 is net als Bavio 3 een middenmoter: met 6 punten staan zij 5e in hun poule, maar de ploegen op plek 6, 7 en 8 moeten nog één of meerdere wedstrijden spelen. Zij hebben er afgelopen week een tegenstander bij gekregen (HHW 69 M1).