Competitie-update: Bavio 2 kampioen

Bavio 2 afdelingskampioen in 7e divisie (met vlnr Thijn, Ravenna, Richard en Esmee)

Gisteravond was het zover: de laatste wedstrijd voor team Bavio 2 (tegen IJmond 5) stond op het programma. Met 2 wedstrijdpunten achterstand op de Shuttle 4 gingen ze op weg naar IJmuiden. De Shuttle 4 had de avond ervoor aan Floriande een redelijke tegenstander gehad waardoor zij niet al te ver op Bavio 2 konden uitlopen. Om eerste te worden in de poule had Bavio 2 aan 3 wedstrijdpunten dus genoeg.

Bij de thuiswedstrijd tegen IJmond was de eindstand 7-1 geworden en met nog enkele punten nodig werd er aan de uitwedstrijd begonnen. De herendubbel werd verloren in 2 sets met 21-16 en 21-15. De dames wisten met evenzoveel sets relatief gemakkelijk te winnen. Ook de eerste enkels werden gewonnen. Thijn had hiervoor 3 sets nodig waarbij de laatste set eindigde in een stand van 22-24. Hiermee waren de benodigde 3 punten al binnen.

Daarna verloor RIchard helaas zijn enkel in twee sets, had Esmee 3 sets nodig om haar enkel te winnen met ook weer een spannende 3e set (19-21). Beide mixpartijen werden vervolgens gewonnen: Bij de mixpartij van Richard en Esmee moest er in de eerste set worden doorgespeeld tot een stand van 24-26.

Met een winst van 2-6 op IJmond is Bavio 2 dus kampioen geworden in de 7e divisie veer, afdeling 7 met 4 punten voorsprong op de Shuttle 4. Hiermee hebben ze recht om volgend jaar door te stromen naar de 6e divisie.