Bavio organiseert Air-badminton op de woensdagen!

Let’s play air-badminton!

Je houdt er van of je vindt er niks aan. Zo simpel is het. De één houdt van de wind in de haren en de ander worstelt ermee. De één houdt van de dynamiek van het spel en de ander raakt ontmoedigt door onverwachte factoren die het spel kunnen beïnvloeden. Dat wat aan de ene kant de kracht is van Air-Badminton is aan de andere kant voor sommigen ook een minpunt. Kortom: You love it or hate it. Air-Badminton wordt vaak vergeleken met traditioneel badminton, toch is het een unieke sport met een eigen shuttle, eigen spelregels en biedt het heel veel mogelijkheden. In de bijlage wat informatie en de spelregels van air-badminton.

Bavio heeft een viertal air-badminton sets aangeschaft en die kunnen we met het mooie weer natuurlijk gelijk uitproberen. In de zomer spelen we op de maandagen binnen in De Vaart en op de woensdagen buiten op in principe wisselende locaties.

Huishoudelijke mededelingen: Vanwege Corona moet je je (als senior) nog steeds aanmelden via de al bekende datumprikker en uiteraard geen klachten hebben. Komende woensdag kan er nog alleen ge-enkeld worden maar vanaf de woensdag daarop (9-6) kunnen we weer met de dubbels aan de gang! Op het veldje is geen toilet of gelegenheid voor omkleden of water te vullen dus zorg dat je voorbereid van huis gaat. In principe is het maar een uur dus dat moet vast lukken.

Link datumprikker:

Wanneer je je nog niet had ingeschreven voor een bepaalde datum dan kan je je inschrijven wanneer je ingelogt bent op de site (De vereniging -> Leden -> Inschrijven speelavond). Wanneer je je wel al eerder op een afspraak had ingeschreven (voor de maandagen) dan moet je gebruik maken van je persoonlijke deelname link die je toen van Datumprikker gekregen hebt. Hiermee kan je de data inzien en jouw beschikbaarheid wijzigen.

Tijden:

Van 19:00 uur tot 20:00 uur voor de jeugd en van 20:00 – tot 21:00/21:30 uur voor de senioren.

Locatie:

Voor de komende woensdagen zetten we de velden op bij het sportveldje Port Said in wijk De Weidevenne (zie plattegrond hieronder). Gedurende de zomer willen we de locatie steeds wisselen over locaties in Purmerend dus we komen in alle wijken. Heb je een suggestie voor een mooi grasveld of pleintje of grote zandbak in de buurt, laat het vooral weten. Daarnaast willen we ook kijken naar andere dagen in de week, afhankelijk van het weer en de animo natuurlijk. Omdat het voor ons nog wat nieuw is en we er wat meer vertrouwd mee willen raken hebben besloten dat de eerste keren op één locatie te houden. We kunnen dan mooi kijken hoe de velden het makkelijkst en snelst opgezet kunnen worden, hoeveel shuttles we minimaal nodig hebben maar voor al ook; hoe vinden jullie het.

De velden zijn met de fiets perfect te bereiken. Volg vanaf de Port Said weg het fietspad (groene lijnen). Om de bewoners niet te veel met auto’s te hinderen, kan je voor het parkeren terecht bij Brasserie De Jutter. Het is vandaar een paar minuutjes lopen naar het veld.

Locatie Airbadminton