Training

Heb je interesse in badminton? Dan ben je bij Bavio aan het juiste adres want wij zijn immers de grootste en gezelligste badmintonvereniging van Purmerend. Als lid krijg je volop de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een echte badmintontopper. 

Bavio speelt op maandag- en woensdagavond. Op maandagavond is er training beschikbaar voor recreanten en op woensdagavond voor competitiespelers. Voor maandagavond geldt de volgende trainingstijd: 19:00 uur tot 20:00 uur. Voor de woensdag geldt 20:00 uur tot 21:00.

De training duurt een uur en helpt je je techniek te verbeteren en de regels van het badmintonspel te leren kennen.

Let wel op! Op maandagavond spelen we in sporthal de Vaart en op de woensdagavond in sporthal de Beuk. Zie locaties & baanindeling voor de bijbehorende adresgegevens.

Ben je beginner dan ga je allereerst kennismaken met badminton. Bavio leert je de spelregels, hoe je jouw racket goed vast moet houden en welke slagtechnieken er zijn. Daarna gaan we verder met looptechnieken en -patronen, maar ook met bijvoorbeeld wedstrijdjes.

De meer ervaren spelers en competitiespelers krijgen een eigen training die bestaat uit moeilijkere oefeningen, vaak een combinatie van slag- en looptechniek. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met tactiek en conditie.