Competitie

Informatie jeugdcompetitie

Bavio is aangesloten bij Badminton Nederland en neemt deel aan de regionale competitie voor de jeugd en de senioren. De competitie wordt gespeeld in de regio Noord-Holland van september tot eind januari. Doorgaans nemen 4 jeugdteams aan de competitie deel. Via zo’n 12 a 14 wedstrijden wordt beslist welk team in zijn poule het sterkst is. De competitie is zo ingedeeld dat ieder team tegen elk ander team uit zijn poule één keer uit en één keer thuis speelt.

Elk team bestaat uit tenminste twee meisjes en twee jongens. Met het oog op reserves kan een team met één jongen en één meisje worden uitgebreid. De thuisspelende club zorgt voor scheidsrechters en shuttles.

Per competitiewedstrijd spelen de teams ieder 8 afzonderlijke partijen tegen elkaar, te weten:
2x jongens enkelspel
2x meisjes enkelspel
2x gemengd dubbelspel
1x jongens dubbelspel
1x meisjes dubbelspel

In een wedstrijd in de C klasse kan het zijn dat er meer dan 2 jongens of meisjes in een team zitten.

De competitiespelers betalen een aparte bijdrage voor het spelen in de competitie. Voor de aanvang van de competitie krijgen de deelnemers een wedstrijdschema. Bij uitwedstrijden wordt het vervoer onderling geregeld.

Als het je leuk lijkt om ook tegen andere verenigingen te spelen kun je je bij Dirk de Goeij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opgeven als jeugdcompetitiespeler.

Seizoen 2020 / 2021 Bavio heeft dit seizoen 1 jeugdteam ingeschreven staan in de districtscompetitie. De thuiswedstrijden worden altijd op zondagochtend gespeeld.

1 xU19 (Bavio J1)