Badminton bij badmintonvereniging Bavio Purmerend

Waarom jij zou willen badmintonnen bij Bavio!

 • Goede manier om af te vallen
  timeline-image-01

  #1 Vaarwel corona kilo's

  Deze mix van zeer intensieve oefeningen, gevolgd door een minipauze, zorgt ervoor dat je hartslag hoog blijft, maar dat je tijd hebt om op adem te komen zodat je niet eens merkt hoe hard je werkt. Het is geweldig voor vetverbranding en een uur spelen van competitief badminton kan tot 500 calorie├źn per uur verbranden (meer dan hardlopen).

 • Badmintonnen verbetert je sociale leven
  timeline-image-01

  #2 Een sociale sport na alle lockdowns

  Badminton speel je nooit alleen, maar altijd in een duo of een kwartet. Dit maakt badminton een sociaal spel. Hoewel je bij badminton altijd met een tegenstander te maken hebt, zal het er nooit heet aan toe gaan. Er is altijd wel respect en vriendschappelijkheid naar de tegenstander toe. Je kan dus winnen of verliezen, maar ruzie tussen de spelers zal er nooit zijn. Badminton verbindt mensen met elkaar, waardoor de onderlinge relatie verbetert.

 • Badminton is een zeer veilige sport.
  timeline-image-01

  #3 Weinig blessures

  Omdat het geen contactsport betreft (geen fysiek contact met de tegenstander), is het aantal blessures laag. Per 1000 sporturen zijn er 1,4 blessures. Ter vergelijking: voetbal heeft er 5,5 per 1000 sporturen, squash 3,6 per 1000 sporturen en zelfs hardlopen 2,0 per 1000 sporturen. Je kunt dus met een veilig gevoel gaan badmintonnen. Met het aanleren van de juiste techniek is het risico op blessures zelfs nog lager.

 • Badmintonnen verlaagt het stressniveau
  timeline-image-01

  #4 Zen dankzij badminton

  Iedereen ervaart in zekere mate stress in het leven en dat is heel gewoon. Stress wordt pas een probleem als het langere tijd aan je blijft kleven, dan kan het invloed hebben op je fysieke en / of mentale gezondheid. Door regelmatig te gaan badmintonnen maakt je lichaam endorfine aan. Deze hormonen nemen in je huishouding de controle van de stresshormonen over, waardoor je je vanzelf gelukkiger en minder gestresst voelt!

Ben je geïnteresseerd om badminton te gaan spelen?

Hebben wij jou kunnen overtuigen en wil je badminton gaan spelen? Schrijf je dan in bij badmintonvereniging Bavio in Purmerend!

Word lid!
frequently asked questions

Wat moet je allemaal weten over Bavio en deze actie?

Adres

De Beuk Van IJsendijkstraat 365, 1442 LB, Purmerend
De Vaart Koggenland 88, 1447 CN, Purmerend

Contact

Telefoon: 0299 397 403
Mail: info@bavio.nl

Speeltijden

De Beuk Woensdag 20:00 - 22:30 uur
De Vaart Maandag 20:00 - 22:30 uur

Je mag 3 keer gratis komen spelen, na deze 3 keer zullen wij jou vragen of je interesse hebt om lid te worden.

Wij spelen op maandagavond en woensdagavond.

De senioren spelen op maandag en woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur.

De junioren spelen op maandag en woensdag van 18:00 tot 20:00 uur.

Wij spelen in 2 sportcomplexen, namelijk de Vaart en de Beuk (in Purmerend).

In de Vaart spelen wij op Maandagavond en in de Beuk spelen wij op een Woensdagavond.

Het adres van de Vaart is: Koggenland 88, 1447 CN, Purmerend, het adres van de Beuk is: Van IJsendijkstraat 365, 1442 LB, Purmerend

Ja dat kan! Badminton is voor iedereen toegankelijk! Of je nu jong, oud, man, vrouw, kind bent, het maakt niet uit. Iedereen kan badmintonnen en het mooie is dat ook iedereen met elkaar kan samen spelen.

Jazeker! Wij bieden training aan voor zowel beginnende spelers als voor competitie spelers. Het maakt niet uit wat uw niveau is, wij proberen u op hoger niveau te krijgen.

De beginnende senioren trainen op maandagavond van 20:00 tot 21:00 en de competitie spelers trainen op woensdagavond van 20:00 tot 21:00.

De junioren trainen op zowel maandag als woensdagavond.

Bavio is aangesloten bij Badminton Nederland en neemt deel aan de regionale competitie voor de jeugd en de senioren. De competitie wordt gespeeld in de regio Noord-Holland van september tot eind januari. Doorgaans nemen zes senioren- en jeugdteams aan de competitie deel. 

De competitiespelers betalen een aparte bijdrage voor het spelen in de competitie. Voor de aanvang van de competitie krijgen de deelnemers een wedstrijdschema. Bij uitwedstrijden van senioren wordt het vervoer onderling geregeld.

Bavio leden betalen contributie aan de club. 
Informatie over de kosten kunt u vinden op onze website: https://www.bavio.nl/de-vereniging/lidmaatschap/contributie