Informatie externe competitie

Bavio is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond, sinds 2010 gewijzigd in Badminton Nederland en neemt deel aan de regionale competitie voor de jeugd en de senioren. In de senioren competitie spelen in principe alle spelers vanaf 18 jaar competitie. Echter, zeer talentvolle jeugdspelers kunnen ook al op jongere leeftijd doorstromen naar de senioren. De competitie wordt gespeeld in de regio Noord-Holland van september tot eind januari. Doorgaans nemen 6 seniorenteams aan de competitie deel. Via zo’n 12 a 14 wedstrijden wordt beslist welk team in zijn poule het sterkst is. De competitie is zo ingedeeld, dat ieder team tegen elk ander team uit zijn poule één keer uit en één keer thuis speelt.

Elk team bestaat uit tenminste twee dames en twee heren. Met het oog op reserves kan een team met één heer en één dame worden uitgebreid. Het is ook mogelijk om een Herenteam te formeren. De thuisspelende club zorgt voor scheidsrechters en shuttles.

Per competitiewedstrijd spelen de teams ieder 8 afzonderlijke partijen tegen elkaar, te weten:

2 x heren enkelspel

2 x dames enkelspel

2 x gemengd dubbelspel

1 x heren dubbelspel

1 x dames dubbelspel

In een wedstrijd van het herenteam wordt 4 x een mannen enkel en 4x een mannen dubbel gespeeld.

De competitiespelers betalen een aparte bijdrage voor het spelen in de competitie. Voor de aanvang van de competitie krijgen de deelnemers een wedstrijdschema. Bij uitwedstrijden van senioren wordt het vervoer onderling geregeld.

Als het je leuk lijkt om ook tegen andere verenigingen te spelen kun je je bij Eric Verlaan (competitieleider@bavio.nl) opgeven als competitiespeler. De competitiespelers krijgen op maandag- en woensdagavond een uur training van Sander Schirris. Ook de competitiespelers mogen zowel op de maandag- als op de woensdagavond komen spelen.


Seizoen 2016 / 2017

Bavio heeft dit seizoen 7 senioren teams ingeschreven staan in de districtscompetitie. De thuiswedstrijden worden altijd op zondagochtend gespeeld.

1 x hoofdklasse (Bavio 1)

2 x 2e klasse (Bavio 2 en Bavio 3)

1 x 3e klasse (Bavio 4)

1 x 5e klasse (Bavio 5)

2 x 3e klasse Heren (Bavio H1 en Bavio H2)

Op de website van Badminton Nederland zijn de prestaties van de verschillende teams te vinden.