Informatie externe competitie

Bavio is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond, sinds 2010 gewijzigd in Badminton Nederland en neemt deel aan de regionale competitie voor de jeugd en de senioren. In de senioren competitie spelen in principe alle spelers vanaf 18 jaar competitie. Echter, zeer talentvolle jeugdspelers kunnen ook al op jongere leeftijd doorstromen naar de senioren. De competitie wordt gespeeld in de regio Noord-Holland van september tot eind januari. Doorgaans nemen 3 jeugdteams aan de competitie deel. Via zo’n 12 a 14 wedstrijden wordt beslist welk team in zijn poule het sterkst is. De competitie is zo ingedeeld, dat ieder team tegen elk ander team uit zijn poule één keer uit en één keer thuis speelt.

Elk team bestaat uit tenminste twee meisjes en twee jongens. Met het oog op reserves kan een team met één jongen en één meisje worden uitgebreid. De thuisspelende club zorgt voor scheidsrechters en shuttles.

Per competitiewedstrijd spelen de teams ieder 8 afzonderlijke partijen tegen elkaar, te weten:

2 x jongens enkelspel

2 x meisjes enkelspel

2 x gemengd dubbelspel

1 x jongens dubbelspel

1 x meisjes dubbelspel

In een wedstrijd in de C klasse kan het zijn dat er meer dan 2 jongens of meisjes in een team zitten.

De competitiespelers betalen een aparte bijdrage voor het spelen in de competitie. Voor de aanvang van de competitie krijgen de deelnemers een wedstrijdschema. Bij uitwedstrijden wordt het vervoer onderling geregeld.

Als het je leuk lijkt om ook tegen andere verenigingen te spelen kun je je bij Christine Hollermann (jeugdcompetitie@bavio.nl) opgeven als competitiespeler.

Seizoen 2016 / 2017

Bavio heeft dit seizoen 3 jeugdteams ingeschreven staan in de districtscompetitie. De thuiswedstrijden worden altijd op zondagochtend gespeeld.

1 x U15 (Bavio J1)

1 x U13 (Bavio J2)

1 x C11 (Bavio J3)

Op de website van Badminton Nederland zijn de prestaties van de verschillende teams te vinden.