Blog: Competitie seizoen 2018-2019
3 november 2018
Competitieblog: 6 November | Wijcker 1 – Bavio 2
7 november 2018

Competitieblog: 7 november 2018 – Bavio 2 – De Shuttle 6

Zondagochtend 10 uur. Op het programma staat de thuiswedstrijd tegen de Shuttle uit Wormer. Twee weken geleden hebben we uit gespeeld tegen dit team, resulterend in een gelijk spel (4-4). Anders dan de vorige keer spelen we dit keer zonder invallers, dus problemen met niet op elkaar ingespeeld zijn, zijn er als het goed is niet of minder.


Zowel de heren- als de damesdubbel weten we met 2-setters naar ons toe te trekken. Da’s een lekker begin. Daarna volgt mijn enkelpartij. De eerste set gaat erg lekker; de meeste shuttles weet ik bij de opslag af te smashen. Na de set volgt overleg bij de tegenpartij. Ik verwacht een wijziging van strategie en die komt er ook. Ik kijk meteen tegen een achterstand aan en kan wel bijblijven, maar toch weet ik het niet af te maken en komt er een derde set. Die gaat op dezelfde manier de mist in. Voldaan, maar toch met verlies stap ik de baan af. Beide dames hebben daarna – hoewel ze ook 3 sets nodig hebben – meer geluk. Beide winnen hun enkels.

Dan volgt de thriller van de dag: Bij de tweede heren-enkel gaat het mooi gelijk op in de eerste set. Uiteindelijk wordt deze met 25-23 gewonnen. Ook de tweede set is van begin tot einde spannend en eindigt in 22-24. De derde set volgt. Hoewel de vermoeidheid begint toe te slaan, volgen er mooie rally’s en zijn vervolgens alle punten van het scorebord nodig. Helaas voor ons wint de tegenstander met 28-30.

Dan volgen de mixpartijen. Mijn mixpartij gaat niet helemaal volgens plan: we missen een hoop en de blessure die mijn medespeler heeft opgelopen, helpt ook niet echt. De eerste set was close (20-22), maar bij de tweede was de koek op: 12-21. De tweede mixpartij gaat ook weer mooi gelijk op. De eerste set wordt gewonnen met 23-21. De tweede set heeft de tegenstander wat meer geluk. Deze wordt verloren met 15-21. De laatste set blijft tot het laatste punt spannend en wordt helaas voor ons gewonnen door de tegenstander met 20-22.

Het eindresultaat is weer een gelijkspel.

Komende dinsdagavond is onze volgende partij tegen Wijcker. Dat wordt een latertje en hopelijk hebben we dan wel iets minder sets nodig.

EINDE