Competitieblog: 7 november 2018 – Bavio 2 – De Shuttle 6
4 november 2018
Sinterklaasavond: geen badminton
3 december 2018

Competitieblog: 6 November | Wijcker 1 – Bavio 2

Wat vooraf ging…

Jacqueline – de teamgenote die afgelopen zondag geblesseerd is geraakt – geeft aan dat ze hiervan teveel last gaat hebben en dat we op zoek moeten naar een invalster. Die is relatief snel gevonden: Maaike.

In de auto naar de wedstrijd toe wordt nog even teruggeblikt op de wedstrijd van afgelopen zondag en dat we er vandaag, hoewel het een avondwedstrijd is, toch voor moeten zorgen dat we met minder sets toe kunnen en dat onze tegenstanders het in de poule goed doen al heeft onze tegenstander van afgelopen zondag redelijk wat punten kunnen halen tegen Wijcker. Dat biedt perspectief voor onze eigen wedstrijd.

Ruim een half uur te vroeg komen we uiteindelijk aan en zo tegen achten komen een paar (voor mij) bekende gezichten de hal binnen en wordt de zaal ingeruimd voor het badminton, met twee velden voor de competitie.

De wedstrijd zelf

Na wat inspelen worden de beide dubbels tegelijk gespeeld en gewonnen door Eddy en mij en verloren door Marieke en Maaike. Dit komt deels doordat Maaike gewend is met veren te spelen. Niet lang daarna (ik was net weer bij adem) worden beide eerste enkels gespeeld. Mijn tegenstander zit er in het begin nog niet lekker in en ik weet zodoende een kleine voorsprong op te bouwen, die ik door wat domme fouten en leuke rally’s ook zo weer kwijt ben en uiteindelijk verlies ik de set. In de tweede set moet ik ook weer – hoewel het spel in het begin van de set redelijk gelijk op gaat – mijn meerdere erkennen in mijn tegenstander. Maaike – die tegelijk speelde – heeft meer geluk en wint haar enkel. Daarna volgen de beide tweede enkels. De eerste sets daarvan gaan zo gelijk op dat ze op zich met 1 scheidsrechter hadden toe gekund. Ondanks leuke rally’s weten zowel Eddy als Marieke – ondanks de 3-setter die ze weet af te dwingen – niet te winnen.
Als laatste volgen dan nog de mix-dubbels. Ik en Maaike weten in eerste instantie redelijk bij te blijven maar verliezen in 2 sets de wedstrijd. Eddy en Marieke komen in de eerste set niet echt weg van de tegenpartij maar winnen de set en in de tweede set winnen ze met een wat riantere voorsprong.

Met 5-3 verlies vertrekken we na een drankje en een hapje zo rond 23:30 weer richting Purmerend en kunnen we ons in de komende weken weer voorbereiden op onze (thuis)wedstrijd tegen Vennewater 9 op zondag 18 November om 10:00 in de Beuk.

Tot dan!